10 lucruri pe care nu le stiai despre iPhone 4

Chiar daca iPhone 4 nu mai reprezinta o noutate, gadgetul Apple continua sa inregistreze vanzari spectaculoase si sa fie preferat de o multime de utilizatori din lumea intreaga. Daca nu ai deja un iPhone 4, iata cateva dintre lucrurile pe care nu le stiai despre smartphone-ul Apple!

1. 802.11n Wi-Fi
Desi iPhone 4 include suport pentru 802.11n Wi-Fi, acesta este limitat la doar 2,4 Ghz, ceea ce s-ar putea traduce prin neputinta de a profita de AirPort Extreme, AirPort Express sau Time Capsule 5GHz 802.11n.

2. Viteza de upload marita si HSUPA
iPhone 4 ofera suport pentru HSUPA, sau High-Speed Uplink Packet Access, care mareste viteza de upload la 5,76 Mbiti/secunda, o imbunatatire simtitoare in raport cu viteza specifica iPhone, iPhone 3G si iPhone 3GS.

3. Strat oleofobic
iPhone 4 este dotat si cu un strat de sticla care ii mareste rezistenta la zgarieturi. Conform specialistilor Apple, acest strat de sticla a fost conceput special pentru a face fata potentialelor accidente, ambele fete ale gadgetului fiind dotate si cu un invelis oleofobic care ajuta la indepartarea urmelor de degete mult mai usor.

4. Video 720p
iPhone 4 ofera suport pentru clipuri de 720p H.264, o imbunatatire binevenita, chiar daca videoclipurile MPEG-4 continua sa fie de 640x480, intocmai ca la iPhone 3GS. Aceasta imbunatatire permite redarea clipurilor HD din iTunes Store pe iPhone 4, cat si a celor .AVI. Cu toate acestea, videoclipurile MPEG-4 1280x720 vor trebui transformate pentru a putea functiona pe iPhone 4.

5. Adaptor VGA
iPhone 4 este compatibil cu Dock Connector to VGA Adapter, specific iPad-ului. Din pacate, nu functioneaza decat la o rezolutie de 1024x768, mult sub capacitatea generala a smartphone-ului iPhone 4, de 1280x720.

6. Rezolutia celei de-a doua camere video
Camera frontala a iPhone 4 este VGA, cu o rezolutie de 640x480, perfecta pentru apelurile video. Aceasta poate fi accesata si din aplicatia Camera si iti permite sa iti faci singur poze fara a fi nevoit sa intorci iPhone-ul.

7. Punctele ciudate de pe iPhone 4 alb
Versiunea alba a iPhone 4 dispune de cateva "punctulete" ciudate care permit senzorilor de lumina si proximitate vizualizarea prin sticla.

8. Tastatura
Chiar daca este vorba, de fapt, o adaugire la iOS 4, nu la iPhone 4 propriu-zis, gadgetul Apple permite atasarea unei tastaturi prin Bluetooth, intocmai ca la iPad. Prin urmare, utilizatorii deranjati de tastatura de pe ecran a iPhone-ului au la dispozitie o solutie alternativa, mai comoda.

9. Apelurile video
Functia de apeluri video a iPhone 4 poate fi utilizata in doua feluri. In primul rand, iPhone 4 dispune de un buton FaceTime in meniul de apeluri, in momentul in care este disponibil Internetul wireless, acesta inlocuind vechiul buton "Hold". In al doilea rand, poti realiza un apel FaceTime fara a face un apel clasic intr-o prima faza. Intra in Contacte, alege persoana cu care iti doresti sa comunici si apasa butonul FaceTime adiacent.

10. Accesibilitatea
Nu in ultimul rand, anumite functii de Accesibilitate, inexistente anterior, si-au facut aparitia in iPhone 4. Printre acestea se numara Large Font, Touch Typing si VoiceOver.

0 comments:

Post a Comment